Pagina asistentului medical

După ani de studiu și practică clinică, fiecare absolvent dorește să reușească în carieră. Este interesant să te gândești cum să îți începi viața profesională, o adevărată provocare!

Nimeni nu se așteaptă să știi totul, mai ales la început.

Am adunat sfaturi de la asistenții medicali cu experiență pentru a te ajuta să exerciți noua ta profesie. Acestea iți vor oferi încredere, îți vor economisi timp și îți vor permite să te simți ca un membru priceput al echipei.

1. Experiența și educația sunt la fel de importante

Cursurile teoretice iți oferă cunoștințele, iar în practică te întâlnești cu realitatea. Orele petrecute în spitale te ajută să afli cât mai mult despre profesie și dacă este cu adevărat ceea ce îți dorești. Această experiență dobândită în timpul școlii nu poate fi egalată.

Practica în spitale te poate ajuta să decizi ceea ce te interesează cel mai mult.De asemenea, te poate ajuta să decizi în ce mediu de muncă dorești să lucrezi. Vei descoperi metode diferite ale spitalelor de a asigura siguranța și satisfacția pacienților.

Probabil că vei învăța diferite abilități și vei folosi diferite produse și tehnologii în diferite spitale. Acest lucru iți crește flexibilitatea.

2. Nu ezita să pui întrebări

Este important “să știi ce nu știi”, să pui întrebări clarificatoare dacă nu ești vreodată sigur despre proceduri, tratamente, medicamente sau alte aspecte ale atribuțiilor tale. Punând întrebări, poți obține o mai bună înțelegere a informațiilor necesare și-ți reîmprospătezi memoria.

“Întotdeauna există un alt asistent sau un medic care este dispus să te ajute“

3. Bazează-te pe asistenții cu experiență – găsește-ți un mentor

Încearcă să-ți identifici propriul mentor prin găsirea unui asistent medical ale cărui abilități profesionale le admiri.

Asistenții medicali cu experiență te pot ajuta să găsești soluții la o problemă pe care nu ai învățat-o la școala de asistență medicală.

4. Niciodată nu înceta să înveți

Deși tocmai ai terminat școala, nu porni cu mentalitatea că nu vei mai fi niciodată student/elev, nu te opri niciodată din învățat. Căută continuu oportunități de a continua să-ți dezvolți abilitățile și cunoștințele. Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi: Menține-ți profesionalismul.

Tratamentele existente se adaptează pe măsură ce știința și tehnologia evoluează, iar tu va trebui să fii în permanență la curent cu noile protocoale. Învățarea nu trebuie să aibă loc întotdeauna într-un cadru formal, de clasă. Există modalități de a învăța prin mai multe căi, inclusiv:

  • Cursuri de formare continuă
  • Obținerea unei certificări într-o specialitate
  • Participarea la un atelier de lucru la locul de muncă
  • Participarea la conferințe
  • Participarea la întâlniri virtuale sau webinarii
  • Citirea revistelor de nursing.

5. Ia notițe și fii organizat

Vei fi copleșit de cerințele și solicitările pacienților și colegilor și este inevitabil să uiți lucruri uneori. Pentru a evita acest lucru, ia în considerare să ții un carnețel personal cu tine și să notezi totul. În cele din urmă, vei putea renunța la luarea notițelor, dar pentru a fi la fel de organizat ca un asistent cu experiență, necesită timp. Până atunci, nu-ți fie rușine să faci eforturi suplimentare pentru a fi organizat.

6. Ai grijă de tine

Poate fi unul dintre cele mai dificile sfaturi de urmat, dar este un sfat cheie Asistența medicală este o carieră plină de satisfacții, dar este o muncă grea. Practicarea profesiei poate fi dificilă din punct de vedere fizic și epuizantă din punct de vedere emoțional.

A ști să-ți revii după o schimbare grea și să ai grijă de tine este o abilitate importantă. Cum? Iată:

  • Dietă sănătoasă echilibrată
  • Hidratare corespunzătoare
  • Fă sport în mod regulat
  • Dormi destul
  • Petrece timp cu familia sau prietenii
  • Masaj relaxant
  • Ia o vacanță sau un weekend
  • Nu fi acea asistentă care nu are niciodată nevoie de o pauză în primul an
    Toată lumea are nevoie de o pauză! Acceptă pauza și acordă-ți 15 minute pentru a te reîncărca.

7. Ai grijă de alții

Ca și în orice altă profesie, trebuie să îți placă într-adevăr ceea ce faci pentru a avea succes. Dacă ai un interes real și îți place să îngrijești oamenii, să îi faci sănătoși și să-i încurajezi în recuperarea lor, asistența medicală ar putea fi cariera potrivită pentru tine.

Trebuie să ai empatie și dorința de a ajuta pacienții.

Este posibil să ai sarcini care sunt neplăcute, dar dacă ai grijă de munca pe care o faci, vei vedea totul ca o modalitate de a ajuta și de a crește confortul pacienților.

O abilitate crucială pentru asistenți este empatia. Nu trebuie să înțelegi exact cum se simt oamenii sau cu ce se confruntă, pentru a înțelege de ce le e greu și că au nevoie de cineva căruia îi pasă. Fă-ți timp să asculți și să pui întrebări pacienților. Uneori, pacienții au nevoie doar de cineva care să le recunoască sentimentele.

A judeca pe cineva este dușmanul compasiunii și al empatiei. Încearcă să vezi situația din perspectiva pacientului, chiar dacă ți se pare complet necunoscută sau chiar „greșită”. Și dacă nu înțelegi de ce o persoană ar gândi sau simți într-un anumit fel, recunoaște importanța sentimentelor pacienților tăi.

8. Cere ajutor

În special dacă ești nou, este posibil să crezi că a cere ajutor este un semn că nu ai experiența necesară pentru a fi un asistent bun. Amintește-ți, totuși, că nimeni nu știe totul. Este mult mai bine să soliciți ajutor când nu știi ceva decât să iei o decizie care ar putea dăuna pacientului tău. Când ceri ajutor, fii atent când ți se oferă. Observă ce fac colegii tăi și cum gestionează situația cu care nu erai familiarizat.

Învață din experiența lor. Cererea în mod repetat a ajutorului pentru aceeași problemă sugerează că nu acorzi o atenție adecvată sau că nu prețuiești timpul colegilor tăi.

9. Construiește-ți relații profesionale

În calitate de asistent medical, vei avea ocazia să cunoști atât de mulți oameni noi încât poate părea uneori copleșitor. Ține minte totuși că nu-i poți face pe toți fericiți, întotdeauna va exista cineva care va găsi vina… dar nu lăsa să te doboare – fă tot posibilul să consideri că este o critică constructivă pentru a-ți construi caracterul.

Construirea de relații profesionale te va ajuta să-ți dezvolți abilitățile și să înveți despre tine.

10. Fii flexibil

Nu vorbim aici despre yoga (deși asta te poate ajuta cu stabilitatea ta emoțională!).

A fi capabil să te adaptezi la diferite situații și nevoi ale pacienților este esențial pentru a fi un asistent bun. Fiecare zi de muncă este diferită, așa că trebuie să te poți adapta circumstanțelor. Oamenii sunt imprevizibili în cel mai bun caz, dar sub stres devin și mai imprevizibili. Va trebui să iei decizii importante atunci când te afli sub presiune și, nu în ultimul rând, va trebui să înveți mereu lucruri noi.

… Și amintește-ți, fiecare asistent a fost în locul tău și înțelege cum este să fii nou. În curând, vei împărtăși propriile sfaturi pentru noi asistenți medicali.

Având în vedere aceste sfaturi utile, acum ești gata să începi cariera de asistent medical cu piciorul potrivit. Pasiunea de a-i ajuta pe ceilalți din momentul în care s-au născut până în ultimele momente ale vieții este ceva de care ar trebui să fii mândru!

O.A.M.G.M.A.M.R. este recunoscător tuturor asistenților, inclusiv asistenților medicali noi, la fel ca tine.