Programul județean de educație profesională continuă

Comisia Județeană de EPC și-a început activitatea în anul 2004 sub denumirea de Comisia județeană de Educație Medicală Continuă și a avut un rol esențial la elaborarea Programului Național de EMC.

În perioada 2004-2006 au fost organizate, în principal cursuri de Resuscitare Cardiorespiratorie, Prevenirea infecțiilor nosocomiale, Atitudinea în caz de accidente postexpunere la sânge, Gestionarea deșeurilor periculoase.

În perioada 2006-2008, filiala Cluj a OAMGMAMR a fost promotorul organizării cursurilor on-line pentru asistenții medicali nu numai din județul Cluj, ci din toată țara. În anul 2008, aceste cursuri on-line au fost sistate.

Lipsa formatorilor din rândul asistenților medicali s-a simțit tot mai acut, organizarea cursurilor pentru toți asistenții fiind dificilă.

În anul 2009, OAMGMAMR filiala Cluj și-a format o echipă de 30 formatori din rândul asistenților medicali cu experiență profesională și teoretică – pentru toate specialitățile.

Cursurile organizate în fiecare an au fost pliate pe nevoile educaționale ale asistentilor medicali din județul Cluj.

Din anul 2016 Filiala Cluj a avut propria platforma pentru desfășurarea cursurilor online, pana la apriția Platformei Nationale de EPC unde Filiala Cluj furnizeaza frecvent cursuri ale formatorilor clujeni.

Evoluția programului județean de Educație Profesională Continuă a suferit un regres pe timpul pandemiei – nu datorită modului online de desfășurare, ci datorită restricțiilor impuse de situația specială în care ne-am aflat, plus confortul și facilității create prin participare la aceste cursuri/manifestări online.

Comisia Județeană de EPC are ca obiectiv major o abordare nouă a programului de EMC care să vină în întâmpinarea atât a nevoilor educaționale ale asistenților medicali, cât și a facilitării participării la cursuri, astfel:

  • Cursuri clasice,
  • Cursuri online – cu module interactive, participare în timp real, modalități noi de
    evaluare a cunoștințelor dobândite de cursanți.
  • Cursuri mixte – teoria online și demonstrațiile practice față în față.

Pentru mai multe informatii vă rugam să ne scrieți pe adresa de email: cj-secretariat@oamr.ro.